2011.09.20.
14:53

Írta: Kodak média

Magyar újítás hozhat áttörést a mobilos fizetésben

A találmány lehetővé teszi a bankoktól és mobilszolgáltatóktól független mobiltelefonos vásárlást.


(iTechVision)
A találmányt a Cellum Global Zrt. szakemberei mutatják be a hétfőtől csütörtökig, a franciaországi Nizzában rendezett NFC világkongresszuson.
Az Near Field Communication egy rádiófrekvencia-alapú vezeték nélküli kommunikációs szabvány, amely a chipen tárolt adatok átvitelére szolgál. Alkalmazása során az NFC-chippel felszerelt kártyát vagy más hordozót néhány centiméterre kell tartani attól a készüléktől, amely a tárolt adatot (legyen az utalványösszeg, személyi azonosító vagy közlekedési menetjegy) leolvassa és értelmezi.
A plasztikkártyák esetében már széles körben alkalmazott érintésmentes technológia telefonokba integrálása világszerte új, sokszor még kísérleti szakaszban lévő fejlesztés. A plasztikkártyától eltérően a mobil NFC a készüléktől energiát is vehet fel, értelmezheti a kamera által közvetített jeleket, így jóval összetettebb feladatok ellátására képes. A mobilpiac különböző szereplőinek azonban még nem sikerült közösen elfogadott, standardizálható megoldást találniuk, így nem alakult ki általánosan használható technológiai szabvány.
A közlemény szerint a magyar Cellum csoport világújdonsága megkerüli az átmeneti megoldásokat, így univerzálisan alkalmazható. Az új termék ötvözi a mobilfüggetlen NFC-kártya és az NFC-képes mobiltelefon előnyeit, megoldást kínál azokra a problémákra, amelyek eddig akadályozták a technológia gyorsabb, nemzetközi terjeszkedését.
Az innováció lényege, hogy a mobilkészülék egyfajta "adathidat" hoz létre a központi számlakezelő és a kártya között. Az alkalmazás ráadásul nem függ sem a bankok, sem a mobil hálózati szolgáltatók technológiájától. A kártyán tárolt egyenleget bármely NFC-képes mobiltelefonnal lehet használni. A megoldás biztonságos, mivel maga a telefonkészülék nem tárol adatot, így hackerek sem tudnak hozzáférni.
Forrás: MTI

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kodakmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr353240981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása