2012.02.02.
16:57

Írta: Kodak média

Halálos lehet a diétás üdítő

A cukormentes üdítők növelik az érrendszeri problémák kockázatát, bár a tudósok azt még nem tudják, hogy miért.

Megnyugtatásul szolgáljon, hogy ugyanezen kutatás szerint azok nincsenek veszélyben, akik nem naponta fogyasztják ezeket az italokat. Arról már korábban is írtunk, hogy a cukrozott, szénsavas üdítőkneklehetnek erőszakos mellékhatásai, de a Miami Orvostudományi Egyetem kutatói szerint a diétás változattal sem járunk jobban.
Eredményeik arra engedték őket következtetni, hogy összefüggés lehet a "lájtos" italok napi bevitele és egyes vaszkuláris következmények között - a szívroham, stroke és hasonlók esélye megnő.
A kutatást vezető Hannah Gardener bevallotta, hogy a pontos összefüggést még nem találták meg, ugyanis az is a lehetséges indokok között szerepel, hogy a naponta "diétázó" emberek amúgy is egészségtelenül étkeznek és ez okozza megbetegedésüket.
hír24

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kodakmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr274051278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása