2012.07.13.
10:32

Írta: Kodak média

2012. július 27-én kezdődik az Oimpia

Szép számmal képviselik hazánkat a magyarok idén is az olimpián. De tudod, hogy pontosan kik vesznek részt az ötkarikás játékokon?

olimpia-a-magyar-reszvevok-06151030.jpg

Asztalitenisz: ebben az ágban négyen képviselik magyarországot, név szerint Zwickl Dániel, Pattantyús Ádám, Póta Georgina, és Tóth Krisztina

Atlétika: ebben a sportban két kategóriát állapítottak meg, az „A” és a „B” szintet. Londonban kilenc „A” és tizenegy „B” szintes versenyzőnek szurkolhatunk.

Birkózás: idén birkózásban mindössze egy női versenyzőt láthatunk, valamint hat férfit, legtöbben kötöttfogású birkózásban.

Cselgáncs: itt versenyzőink sok kategóriában indultak, a harmatsúlytól a nehézsúlyig megtalálhatók, idén nyolc versenyzőnek szurkolhatunk.

Evezés: férfi kormányos nélküli kettesben Simon Béla és Juhász Adrián, férfi könnyűsúlyú kétpárevezősben pedig Hirligh Zsolt és Varga Tamás lapátolnak majd a minél jobb helyért.

Kajak-kenu: elérkeztünk ahhoz a sportághoz, amiben nagyon eredményesek vagyunk és eddig szinte mindig éremmel térnek haza versenyzőink. Kovács Kati, Vajda Attila, Kucsera Gábor neve ugye ismerős? És ők még csak pár név a tizennégy közül, akiknek igen nagy esélyük van éremre.

Kerékpározás: országúti kerékpározásban Lovassy Krisztián, hegyi kerékpározásban Parti András indulnak tőlünk Londonban.

Kézilabda: férfi kézilabda-válogatottunk igencsak az élmezőnyben van, akár még érem is lehet a vége a történetnek. A válogatott játékosok közül nagyon sokan az MKB Veszprémbe, valamint a Pick Szegedben játszanak.

Műugrás: itt országunkat két női versenyző képviseli 3 m-es ugrásban, Barta Nóra és Gondos Flóra.

Ökölvívás: idén három férfi versenyzőnek szurkolhatunk, Káté Gyula, Varga Miklós és Harcsa Zoltán indul váltó,- könnyű,- és középsúlyú kategóriákban.

Öttusa: ebben az igen nehét sportágban idén négy versenyző harcol majd a minél jobb eredményért, nevekkel Kasza Róbert, Marósi Ádám, Tóth Adrienn és Kovács Sarolta.

Sportlövészet: nyáron Sidi Péternek, Csonak Zsófiának és Bognár Richárdnak szurkolhatunk a képernyők előtt.

Súlyemelés: idén mindössze egy férfi indulónk akadt, Nagy Péter személyében, férfi +105 kg-os versenyszámban.

Szinkronúszás: ebben a látványos és szép számban egy páros akadt aki képviseli magyarországot, Czékus Eszter és Kiss Szofi páros versenyszámban.

Torna: férfi lólengésgyakorlatban Berki Krisztián, férfi egyéni, illetve női egyéni összetettben pedig Hidvégi Vid és Böczögő Dorina indulnak nagy reményekkel.

Triatlon: ebben az évben csupán Kovács Zsófi indul női egyéni versenyszámban.

Úszás: ez a következő sportág, amire nagyon büszkék lehetünk. Risztov Éva, Cseh László, Verrasztó Evelin, Verrasztó Dávid, Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Gyurta Dániel talán a legsikeresebbek a közül a tizenkilenc versenyző közül, akik minket képviselnek az ötkarikás játékokon, és valószínű nem egy versenyző lesz, aki éremmel a nyakában tér majd haza.

Vitorlázás: ebben a nem mindennapi sportban idén mindössze hárman lesznek tőlünk akik versenybe szállnak, méghozzá Detre Diána, Berecz Zsombor és GádorfalviÁron.

Vivás: Imre Géza, Szilágyi Áron, Mohamed Aida és Szász Emese közdenek majd Londonban férfi párbajtőr, férfi kard, női tőr, és női párbajtőr egyéni kategóriában.

Vízilabda: ha valamire az úszásnál és a kajakozásnál is büszkébbek lehetünk az a vízilabda. Válogatottunk Kemény Dénes vezetésével háromszor egymás után harcolták ki maguknak az olimpiai aranyat, és idén is nagyon jók az esélyeik rá. A csapatból sokan vannak akik már a negyedik olimpiájukra készülnek. Kásás Tamás, Szécsi Zoltán, Brios Péter, Kiss Gergely, és Madaras Norbert már a negyedik érmükért szállnak majd vízbe a júliusba kezdődő játékokon. Női vízilabda-válogatottunk is erős, Európában a harmadik legjobb csapat, így reméljük azolimpián is eredményesek lesznek.

Amint fent is látható, igen sokak képviselik hazánkat. Nagyon sok sikert kínánunk nekik, reméljük minél több magyar érem születik, és sokan jönnek haza Londonból elégedetten!



Forrás: starity.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kodakmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr384651361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása