2012.07.03.
09:34

Írta: Kodak média

Földházak - nekem is kell egy ilyen!!!

Télen fűt, nyáron hűt!!! 

A dombház lényegében egy földbe süllyesztett körkörös alaprajzú épület. Mivel nincs hagyományos teteje, az épület boltívekből, kupolákból áll, amit 60-70 cm vastagságú földtakaró borít. Az ebbe ültetett növényeknek köszönhetően a dombház néhány év alatt "visszaépül", beleolvad a természetbe.

A ház központi része, lelke a bordás-kupolás lakótér, amely a lemezkandallón túl hőszigetelt üvegezésű télikertbe majd az előtetővel fedett lugasba és onnan a kertbe folyik át.

A szobák körkörös elrendezésének köszönhetően a házat szó szerint körberagyogja a napfény. Így pont az ellenkezője igaz, mint amit sokan vélnek. A földház, ablakainak és a tető bevilágítóknak köszönhetően, világos, derűs hangulatú, még a fényszegényebb időszakokban is.

Az üzemeltetés azonos alapterületű szokásos lakóház fűtési-világítási költségeinek 60 százalékát teszi ki. A fűtésre a télikertben elhelyezett gázcirko szolgál. Innen kapja a melegvizet a fürdőszoba, és a radiátorok, illetve a sugárzó falfűtés is 

earth-house.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kodakmedia.blog.hu/api/trackback/id/tr324625421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása